18 Temmuz 2017 Salı

Kişisel gelişimin önemi ve sağlanması

Kişisel gelişimin önemi ve sağlanması
Üniversitelilerin Girişimcilikleri ve kişisel gelişimi

Bireylerlerin kişisel gelişimlerinin önemli ile ilgili birkaç şey paylaşmak istiyorum. Kişisel gelişim ne demek? Önce bundan biraz bahsedelim. İnsanların fiziksel gelişimlerine paralel olarak, nitelik bakımından yani, sahip olunan potansiyel gücün nasıl kullanılacağının tespiti noktasının başlangıcıdır. İlk olarak kendimizi tanımak, baskın ve zayıf yanlarımızı keşfetmek ve bu değerlendirmeler neticesinde "kendimizi nasıl geliştirebiliriz" sorusuna yanıt bulmaya başladığımız zaman kişisel gelişime tam anlamıyla başlamış oluruz. Almış ve alacak olduğumuz eğitimlerimizin, bizlere neler kazandıracağını veya kazandırdığını bilmek heyecan verici olsa gerek. Mevcut potansiyelimizin farkındalığını arttırmak ve kendimizi daha çok keşfetmek adına sürekli devam edecek olan bu gelişim, birçok noktada destekleyici eğitimler alınarak da sağlanabilir. Bugünlerde katılmış olduğum "eğitim seminerleri" derslerinde, bu bahsettiğimiz gelişimi destekleyici birçok olanak sunulmaktadır. Özellikle üniversitede okuyorsanız veya mezun olma durumundaysanız bu tür etkinlik ve faaliyetlere mutlaka iştirak ediniz. Farklı düşünebilmeyi, mantıksal çözümler üretebilmeyi ve keşfedilmemiş, hala uyumakta olan yanlarımızın canlandırılması adına bu tür aktivelerden yararlanmalısınız.

Birçok üniversite ve illerde faaliyet gösteren "Üniversitelilerin Girişimciliklerinin ve İstihdam Edebilirliklerinin Desteklenmesi Projesi" adı altında eğitim seminerleri verilmektedir. "Ügised" olarak adlandırılan bu seminerlerde kişisel gelişimin detaylandırılarak anlatıldığına bizzat şahit oldum. Hakkında daha önce bilgi sahibi olamadığımız ya da yeterince bilgi sahibi olamadığımız konularda, uzman kişi(ler) vasıtasıyla mükemmel bir programdan geçip, genç beyinlerimizde farklı izlenimler bırakarak yeni ufukların açılmasına tetikleyici bir unsur olduğunu anlayabiliyorsunuz. Ayrıca bu eğitimler sonunda alacağınız "eğitim sertifikaları" ile CV'lerinizdeki kaliteyi de arttırabilirisiniz.

Kişisel gelişimin önemi, ilerleyen yıllardaki hedeflerinize ulaşmada etkin unsur olacağını asla unutmayınız. Mecvut potansiyelinizin farkına varmak için ve kişisel gelişiminize yeterli önemi mutlaka veriniz. Size fayda sağlayacak her türlü etkinliklerden de yararlanmayı ihmal etmeyiniz. Genç girişimci adayları, sizleri de bekliyoruz ve sizlerin kişisel gelişimize destek olacağından şüpheniz olmasın.

Hadi şimdi kendinizi tanıma ve geliştirme zamanı...